21 maj 2022
11:15

IK Frej Täby FF 1

Referat: IF Brommapojkarna F16-19:3 - IK Frej Täby FF 1

Nio egna spelare och Sonja och Jolin inlånade från F07 kommer till start. Inte de bästa förutsättningarna således även om vi får ihop en stark startelva. Det blir inte bättre när motståndarna gör mål direkt på avspark i princip. Efter det tar tjejerna dock tag i matchen och större delen av spelet sker på offensiv planhalva där vi från och till får till en del bra kombinationer som leder till skottlägen. Motståndarna satsar främst på djupledsbollar och vid ett tillfälle när de anfaller kommer ett långskott/inlägg som försmädligt hittar in i bortre burgavel. Strax därefter blir uppförsbacken ännu brantare då Hilda skadar sig och tvingas gå av några minuter senare. Nere på 10 spelare således. Vi gör i alla fall 1-2 efter att Vera M kombinerat sig fram utmed vänsterkanten och sedan tagit sig in i straffområdet och tryckt in avslutet.
Trötta och sammanbitna tjejer i halvtid så planen blir att fortsätta stänga till bakåt och sedan pressa fram mot slutet vid behov. Så i andra halvlek blir det mer spel på vår planhalva och motståndarna har en del avslut som dock går utanför eller räddas av en säker Sofie. Vi skapar också lägen och har bl.a tre(!) bollar i ribban efter hörnor. Med 10 minuter kvar lyfter vi fram Molly och Ella i anfallet för en sista forcering och snart därefter rycker Molly sig loss efter fint samspel med Jolin. Med en back i ryggen och utrusande målvakt mot sig släpper hon sedan bollen in till en fristående Ella som säkert sätter 2-2 med bredsidan. Otroligt snyggt. Otroligt skönt att kvittera och få en poäng efter allt det slit tjejerna la ner idag. För det var nog, med tanke på de numerära förutsättningarna, det vi kunde hoppas på idag. Imponerande insats!